Coming Soon ™
Użytkownicy przeglądający ten wątek:
1 gości
10 ciekawostek o Minecraft
Witam! W tym poradniku postaram się przybliżyć 10 ciekawostek o Minecraft, o których mogliście nie słyszeć Big Grin

Zapraszam do czytania Smile

1. Noc w Minecrafcie trwa 7 min., dzień 10 min. oraz każdy wschód i zachód słońca to dodatkowe 1,5 min. Oznacza to, że cała doba w Minecrafcie trwa 20 min. Moim zdaniem mogliby to zaokrąglić do 24 min., aby było bardziej realistycznie Wink

[Obrazek: GNzgsOv.png]

2. TNT w wagoniku nie niszczy torów ani podłoża, lecz jedynie otoczenie.

3. Zgniły ziemniak daje więcej punktów głodu niż normalny.

4. Atak Smoka Endu może spowodować, że Endermany będą gonić gracza.

5. Jeżeli rzucimy miksturę niewidzialności na Shulkera, będzie widoczna tylko jego głowa.

[Obrazek: T8pHDTl.png]

6. Zafarbowaną skórzaną zbroję można wyprać w kociołku, aby z powrotem się odbarwiła.

[Obrazek: 3VOZhQG.png]

7. Woda wypływa z lodu tylko wtedy, gdy jest pod nią jakiś blok.

8. Kurczaki możemy rozmnażać również za pomocą nasion melona i dyni.

[Obrazek: BJcWeMX.png]

9. Po rzuceniu perłą Endermana w spód drzwi możemy przez nie przejść. Bardzo przydatne na serwerach, ale nie polecam kradzieży lub griefowania Wink

10. Wieże ze szkła pod wodą mogą dać światło dzięki światłu dziennemu.

[Obrazek: DlDPeUx.png]

To już koniec ciekawostek. Wszystkie zdjęcia zrobiłam samodzielnie. Dziękuję za uwagę, może niektóre informacje tu zawarte wam się przydadzą. Smile
Lucyś Ty wariatko xD 

Hmm dla tych co lubią łowić - Każdy mob może zostać przyciągnięty do gracza przez wędkę xD
[Obrazek: Lorhali.png]
Nie tylko mob, chyba ze Misia sie zalicza do wszelkiego zla czyli tych wszystkich agresywnych xD
(24.05.2017 23:12)MissWilczusiaPL napisał(a): Nie tylko mob, chyba ze Misia sie zalicza do wszelkiego zla czyli tych wszystkich agresywnych xD
Trzeba  zrobić nową wędkę ( bo Jula ma moją XDD )

A to kolejna  ciekawostka : We wczesnych wersjach gry Glina  była  W mniejszych  ilościach niż  obecnie. 

Lub w Alfie  był tylko  jeden rodzaj drzewa, był nim dąb  :p
Moja ciekawostka to:  Najczęściej wypadającym przedmiotem jest nasiono przenicy
A najtrudniejszym przedmiotem jest netherowa gwiazda 

W alfie  nie można było tak szybko craftować przedmiotów czyli  np. za jednym przyciskiem prawego przycisku myszy postawić w craftingu żelazo aby zrobić kilof

Ponad to za pomocą shiftu nie dało się tak szybko wkładać itemów do skrzyni tylko po jednym, co spowolniało wypróżnienie się o ile tak to można nazwać Wink
Tworzymy jedną wspólnotę! 
Ancap.pl - serwer wolności i pokoju!

Wbijaj, póki czas... Smile 

Daje okejke
Fajne :Smile
Wiekszosc z nich nawet nie znałem Big Grin